Now Enjoy Free Shipping On All Orders!

En musfälla för mögelgifter

Jag hoppade nästan ut ur duschen när jag såg det.

I hörnet, bakom schampona, längs kaklet — svarta fläckar av mögel, som skjuter ut giftiga sporer i luften.

Plötsligt förstod jag allt. Jag hade haft huvudvärk i några veckor och jag får normalt aldrig huvudvärk. Näsan och bihålorna täpptes också igen. Det var möglet som orsakade det och jag var tvungen att göra något åt det omedelbart.

Avhjälpande

Jag rusade ut ur huset och rakt till affären. Jag skaffade den starkaste mögeldödande badrumssprejen de hade.

Jag gick hem, använde sprejen och spolade bort allt med en slang. Jag ställde en lådfläkt i ingången till badrummet. Jag öppnade alla fönster i huset. Och hoppades på det bästa.

Inte det riktiga problemet

Under de kommande dagarna övervakade jag badkaret som en hök. Möglet återkom inte. Och ändå hade jag fortfarande huvudvärk — och jag kunde fortfarande känna lukten av möglet närhelst jag passerade nära badrummet. Anledningen till detta är mykotoxinerna som mögel frigör.

“Mykotoxiner kan finnas kvar långt efter du har blivit av med själva möglet…”

Du förstår, det är inte egentligen mögel i sig du behöver vara rädd för — det är de små mögelgifterna som gör den verkliga skadan. Och saken är att mykotoxiner kan vara kvar långt efter du har blivit av med själva möglet. De binds till dammpartiklar och flyter omkring i ditt hem, tills du en dag andas in dem och — PANG.

Det ruttnande kycklingbotemedlet

Jag började bli galen. Jag tyckte att jag kände lukten av mögel i hela mitt hem. Mina symptom verkade bli värre — jag hade ständig huvudvärk och jag sov dåligt.

Jag talade om det här med min vän Tammy. Och i förbigående sa hon "Du behöver bara få bort lukten från badrummet."

"Jag ville inte täcka över mögellukten med doftämnen…"

Det är det sista jag behöver, sa jag till Tammy. Jag ville inte täcka över mögellukten med doftämnen så att jag inte kunde veta att den finns där. Jag behövde bli av med mögelgifterna, permanent.

Tammy bara log åt mig. "Älskling, det är precis vad jag tänkte på", sa hon. Och hon berättade för mig om något hon kallade sitt "ruttnande kycklingbotemedel".

Hur Tammy räddade sin bil

En dag köpte Tammy ett kilo kycklingbröst. Hon glömde det i bilen. Och sedan gav hon sig iväg på en veckolång resa.

När hon kom tillbaka luktade bilen ärligt talat som döden. Självklart såg hon till att få den rengjord på djupet och skrubbad, men ändå fanns lukten fortfarande där. Parfymer och doftämnen blandades bara med lukten av ruttnande kyckling och gjorde situationen ännu värre. Tammy trodde att hon hade förstört sin splitternya Audi för gott.

"När hon kom tillbaka luktade bilen ärligt talat som döden…"

I slutet på sitt förnuft, försökte Tammy slutligen en sista sak: en påse med aktiverat bambuträkol. Egentligen var det inte bara en påse hon använde. Hon kastade in fyra sådana i bilen.


De suger naturligt upp lukter, bakterier och mögelgifter

En dag senare hade den döda kycklinglukten avsevärt minskat. Med varje dag som gick blev situationen bättre. Och inom en vecka var den äckliga lukten i Tammys bil helt borta. Vilket fick mig att undra vad som är hemligheten bakom denna magi?

Fungerar som en musfälla

Aktiverat bambuträkol är samma material som de använder i högklassiga vattenbehandlingsanläggningar. I grund och botten är det som en musfälla för mycket små partiklar som flyter omkring i luften.

"Samma material som de använder i högklassiga vattenbehandlingsanläggningar…"

Det är uppbyggt av rent kol med miljarder små hål i det, som en mikroskopisk schweizerost. När luft passerar genom dessa små hål fångas luktmolekylerna, dammpartiklar och mögelgifter upp inuti. Det lät väldigt lovande och jag hade inget att förlora. Så jag beslutade att följa Tammys råd och prova det själv.

Mina inledande resultat

Jag skaffade tre påsar Bambu-fräscht aktiverat träkol. Jag ställde två i badrummet och en i hallen utanför.

Naturligtvis märkte jag ingenting till att börja med. Påsarna har ingen arom i sig och det tar tid för luften att passera genom dem så att de kan göra sin magi. Jag väntade otåligt och hoppades att detta faktiskt skulle fungera.


De tog bort den mögliga lukten från badrummet — när inget annat fungerade

Inom ett par timmar verkade mögellukten börja minska gradvist. I slutet av dagen tyckte jag att jag inte kunde känna lukten av mögel längre. Jag började bli upphetsad och hoppfull, men huvudtestet var fortfarande ofullständigt.

Vad skulle hända med huvudvärken orsakad av möglet?

Ända sedan jag hade haft mögel hemma upplevde jag tråkig konstant huvudvärk, som jag normalt aldrig får. Och även när jag blev av med möglet stannade huvudvärken kvar eftersom mögelgifterna blev kvar. Så fixade påsarna med aktiverat träkol detta?

"När jag vaknade nästa dag var min ständiga huvudvärk borta…"

Jag tror att de gjorde det. Som jag sa, de aktiverade träkolspåsarna eliminerade den mögliga lukten mycket snabbt, även när utluftning av badrummet inte hjälpte. Men ännu viktigare var att min ständiga huvudvärk var borta när jag vaknade nästa dag. Nästäppan jag kände var också borta. Under de kommande dagarna kom den aldrig tillbaka och jag blev som vanligt igen. Självklart var jag superlättad. Men jag undrade också om alltihop bara var en tillfällighet?

3 lukttester

Tammy hade redan berättat för mig hur bra de här Bambu-fräscht-påsarna fungerade för att få bort lukten i hennes bil. Jag ville se om de skulle göra detsamma hemomkring, eller om mögelsituationen bara var en tillfällighet. Så jag gjorde ett litet experiment hemma på tre platser:

  1. Min sons klädkammare: Med min sons mycket generösa tillåtelse, ställde jag en påse Bambu-fräscht i hans garderob. Denna garderob har alltid en unken och muskartad lukt. Inom några timmar sög påsen upp lukterna och garderoben klarnade upp fint. Betyg: A+.
  2. Hörnet med kattlåda: Vår 13 år gamla katt har sitt eget speciella hörn med kattlådan. Även om vi rengör det regelbundet har området ibland ändå en otrevlig lukt av kattpiss omkring det. Bambu-fräscht-påsarna minskade avsevärt denna lukt, men blev inte helt av med den. Betyg B+.
  3. Inuti skor: Det finns en mindre storlek på Bambu-fräscht-påsar som passar inuti skor. Jag lade en uppsättning i makens väl använda gymnastikskor. På några dagar försvann magiskt den svettiga aromen av slitna skor. Betyg: A++.

Jag har hittat en miljon användningsområden för dem runt hemmet

Bra i 2 år

Eftersom jag nu vet hur bra dessa Bambu-fräscht-påsar fungerar skulle jag rekommendera dem även om de bara var avsedda för engångsbruk. Men här är den stora fördelen. Du kan fortsätta använda varje påse i upp till två år — så länge du känner till ett litet "trick" för att återställa dem.

Omkring en gång i månaden måste du lägga ut påsarna i solen i en timma. UV-strålar rengör och återställer påsen, och frigör alla de luktpartiklar som lagrats inuti. Och om du undrar, behöver du inte klart solljus för att detta ska fungera. UV-strålar finns där även på mulna, vintriga och molntäckta dagar.

Det är förresten viktigt att göra detta utomhus. Det beror på att du inte vill att mögelgifterna och -sporerna ska frigöras inuti ditt hus igen. Vilket tar mig till min slutliga punkt.

Mögel är inte att leka med

Om du har mögel hemma — eller du misstänker att du har det — då råder jag dig att göra två saker direkt:

  1. Gör dig av med möglet med hjälp av den starkaste rengöringsprodukten du kan hitta
  2. Skaffa en uppsättning Bambu-fräscht-påsar för att suga upp och ta bort alla eventuella mögelgifter som fortfarande flyter runt ditt hem

När du väl blir av med möglet är det troligt att du kommer att hitta hundra andra användningsområden för påsarna hemomkring. De kommer att ta bort alltifrån damm till bakterier och otrevliga lukter. Jag rekommenderar starkt dessa Bambu-fräscht-påsar och jag är superglad att jag hittat dem.

40 % rabatt för tillfället

Jag fick just nu reda på att företaget som tillverkar Bambu-fräscht-påsarna håller på att köra ett erbjudande om 40 % rabatt. Jag gick vidare och skaffade en ny uppsättning åt mig själv — ärligt talat kan jag inte få nog av de här sakerna. Jag är inte säker på hur mycket längre det här erbjudandet gäller, så jag uppmanar dig att ge dig över till deras webbplats och skaffa en uppsättning åt dig själv medan den nuvarande rabatten fortfarande varar.