Now Enjoy Free Shipping On All Orders!

Hiironloukku homeelle

Olin hypätä pois suihkusta sen nähtyäni.

Nurkassa, shampoopullojen takana, kaakelien myötäisesti — mustia homelaikkuja, joista ilmaan levisi myrkyllisiä itiöitä.

Yht'äkkiä kaikki alkoi käydä selväksi. Olin jo muutaman viikon ajan kärsinyt päänsärystä, vaikka normaalisti en saa päänsärkyjä oikeastaan koskaan. Myös nenä ja poskiontelot olivat täynnä räkää. Home oli näihin ongelmiin syyllinen, ja sille oli tehtävä jotain välittömästi.

Kunnostusyritys

Kiiruhdin ulos kotoa suoraan kauppaan. Ostin tehokkaimman hometta hävittävän sprayn mitä löysin.

Palattuani kotiin suihkutin sitä kylpyhuoneessa ja pesin pois. Jätin tuulettimen kylpyhuoneen ovelle. Avasin kaikki talon ikkunat Ja toivoin parasta.

Ongelman lähde olikin muualla

Seuraavien päivien aikana vahdin kylpyammetta haukkana. Hometta ei näkynyt. Päänsaryt kuitenkin jatkuivat, ja pystyin edelleen haistamaan homeen kylpyhuoneen ohi kävellessäni. Haju johtuu homeen vapauttamista mytotoksiineista.

“Mytotoksiinit voivat säilyä vielä pitkään homeesta eroonpäästyäkin..."

Home itsessään ei ole se mitä tarvitsee pelätä, vaan homeitiöt ovat todellisia vaurioita aiheuttavia. Mytotoksiinit voivat jäädä jäljelle vielä Ne tarttuvat pölyhiukkasiin ja leviävät pitkin asuntoa, ja jonain päivänä tulet hengittämään niitä. Ja se on sitten siinä.

Apuna mätänevä kana

Olin tulossa hulluksi. Tuntui siltä että home haisee jo kaikkialla kotonani. Myös vaivani tuntuivat pahenevan, ja päätä särki jatkuvasti eikä nukkuminenkaan enää oikein onnistunut.

Kerroin ongelmistani ystävälleni Tanjalle. "Sinun tarvitsee vain poistaa hajut" hän totesi.

“En halunnut pelkästään peittää homeen hajua muilla tuoksuilla..."

"Sitä en tosiaan tahdo", sanoin Tanjalle. En halunnut pelkästään peittää homeen hajua muilla tuoksuilla vain siksi että se olisi poissa mielestä. Halusin päästä hometoksiineista eroon lopullisesti.

Tanja vain hymyili minulle. "Voi rakas, juuri sitä tarkoitinkin" hän sanoi. Tämän jälkeen hän kertoi minulle "mätänevästä kanasta" ratkaisuna.

Näin Tanja pelasti oman autonsa

Eräänä päivänä Tanja oli ostanut pari kiloa kananrintaa. Hän unohti ne autoonsa. Ja lähti viikon mittaiselle matkalle.

Palattuaan kotiinsa haisi hänen autonsa aivan kuolemalta. Luonnollisesti hän puhdistutti autonsa läpikotaisin, mutta haju ei kaikonnut mihinkään. Parfyymit ja muut tuoksut vain sekoittuivat mätänevän kanan hajuun, ja kaikki tämä vain pahensi tilannetta. Tanja pelkäsi jo tuhonneensa uuden Audinsa lopullisesti.

“Palattuaan kotiinsa haisi hänen autonsa aivan kuolemalta..."

Keinot olivat käymässä vähiin, kunnes Tanja viimein kokeili aktiivibambuhiiltä. Eikä hän käyttänyt vain yhtä pussillista Vaan hän heitti autoonsa neljä.


Ne imevät luonnollisesti sisäänsä tuoksuja, bakteereita sekä hometoksiineita

Jo päivän päästä kuolleen kanan haju oli huomattavasti vähentynyt Ja jokaisen sitä seuraavan päivän jälkeen tilanne oli entistäkin parempi. Viikon päästä kuvottava mädän lihan haju oli saatu täysin pois Tanjan autosta. Tämä sai minut miettimään, että mihinköhän tämä taika mahtaa oikeasti perustua?

Toimii hiirenloukun tavoin

Aktiivinen bambuhiili on samaa materiaalia mitä vedenpuhdistuslaitoksissa käytetään. Käytännössä se on kuin hiirenloukku pienhiukkasille jotka leijuvat ilmassa.

“Samaa materiaalia mitä vedenpuhdistuslaitoksissa käytetään..."

Se koostuu miljardeja pieni reikiä sisältävästä puhtaasta hiilestä, joka on kuin mikroskooppista sveitsiläistä juustoa. Kun ilma kulkee näiden pienten reikien läpi, jäävät hajumolekyylit, pölyhiukkaset sekä hometoksiinit niihin kiinni. Tämä kuulosti oikein hyvältä, eikä minulla ollut mitään menetettävääkään. Päätin siis ottaa Tanjan neuvosta vaarin, ja kokeilla tuotetta itsekin.

Ensimmäiset tulokseni

Tilasin kolme pussillista BambuRaikas™-aktiivihiiltä. Asetin kaksi pussia kylpyhuoneeseen ja yhden käytävälle kylpyhuoneen ulkopuolelle.

Alkuun en tietenkään huomannut mitään eroa. Pussit itsessään eivät tuoksu miltään, ja siihen että ilma pääsee kulkemaan niiden läpi kuluu hieman aikaa. Odotin hermostuneena sitä, toimivatko pussit ollenkaan.


Mikään muu ei toiminut, mutta näiden avulla pääsin eroon homeen hajusta kylpyhuoneessani

Muutaman tunnin kuluttua homeen haju tuntui heikentyneen. Päivän päätteeksi en enää edes haistanut sitä. Olin onnessani ja toiveikas, mutta tärkein testi oli vielä kesken.

Entäs homeen aiheuttamat päänsäryt?

Siitä lähtien kun olin havainnut hometta kotonani, olin kärsinyt jatkuvista päänsäryistä vaikka normaalisti en sellaisia saakaan. Ja edes homeesta eroon päästyäni eivät päänsäryt olleet loppuneet, sillä hometoksiinit olivat jääneet jäljelle. Auttoivatko aktiivihiilipussi sitten tämän ongelman kanssa?

“Seuraavana aamuna herätessäni olivat päänsäryt tipo tiessään..."

Uskon, että auttoivat. Kuten sanoinkin, aktiivihiilipussit poistivat homeen hajut erittäin nopeasti, vaikka kylpyhuoneen tuulettaminen ei ollutkaan auttanut. Mutta mikä tärkeämpää, seuraavana aamuna herätessäni olivat päänsäryt tipo tiessään. Myös poskionteloni olivat paremmassa kunnossa. Seuraavien päivien aikana ongelmat eivät enää palautuneet, vaan kaikki oli jälleen normaalia. Olin luonnollisesti todella helpottunut. Mietin kuitenkin, että oliko tämä kaikki pelkkää sattumaa?

Kolme hajutestiä

Tanja oli jo ketonut minulle, kuinka hyvin nämä BambuRaikas™-pussit auttoivat häntä pääsemään eroon hajuistaan autossaan. Halusin kuitenkin selvittää auttoivatko ne myös itseäni kotonani, vai oliko lopputulos pelkkää sattumaa. Suoritin siis pienen testin kotonani kolmessa eri paikassa:

  1. Poikani vaatehuone: Teini-ikäisen poikani suurella suostumuksella laitoin yhden BambuRaikas™-pussin hänen vaatehuoneeseensa. Hänen vaatehuoneessaan on aina ollut aika ummehtunut haju. Jo muutaman tunnin kuluttua pussi oli sitonut hajuja sisäänsä, ja vaatehuone oli selvästi paremmassa kunnossa. Arvio: 10+.
  2. Nurkkaus, jossa kissanhiekkalaatikko: 13-vuotiaalla kissallamme on oma hiekkalaatikkonsa yhdessä nurkassa. Vaikka se siivotaankin säännöllisesti, tuoksuu siellä välillä ikävästi kissan pissa. BambuRaikas™ auttoi selvästi tämän hajun kanssa, vaikkei se sitä täysin saanutkaan poistettua. Arvio 9+.
  3. Sisätossut: Myynnissä on myös pienempiä BambuRaikas™-pusseja, jotka voi sujauttaa kenkiin tai tossuihin. Laitoin pari pussia mieheni pitkään käyttämiin tossuihin. Muutaman seuraavan päivän aikana hikinen, vanhojen kenkien haju oli kadonnut kuin taikaiskusta. Arvio: 10++.
Näille löytyy kotoa miljoona käyttökohdetta

Kestää pari vuotta

Nyt kun tiedän miten hyvin BambuRaikas™-pussit toimivat, voinkin suositella niitä kertakäyttöisyydestään huolimatta. Niissä in kuitenkin yksi kiinnostava seikka: Jokaista pussia voi käyttää jopa kaksi vuotta, kunhan tietää tämän "tempun" jolla ne pystyy tavallaan nollaamaan.

Suunnilleen kuukauden välein kannattaa pussit asettaa ulos aurinkoon tunnin ajaksi. UV-säteet puhdistavat pussit, vapauttaen kaikki niiden sitomat hajuhiukkaset. Tähän ei kuitenkaan tarvita kirkasta auringonpaistetta, Sillä UV-säteet toimivat jopa pilvisellä, talvisella tai synkkänä päivänä.

Tämä tulee kuitenkin tehdä ulkona, Sillä et varmastikaan halua vapauttaa hometoksiineita ja itiöitä jälleen kotiisi. Ja tästä päästäänkin viimeiseen pointtiini.

Älä leiki homeen kanssa

Mikäli kodissasi on hometta tai epäilet sitä, suosittelen että teet kaksi asiaa välittömästi:

  1. Puhdista home tehokkaimmalla mahdollisella puhdistustuotteella
  2. Tilaa BambuRaikas™-pusseja imeäksesi ja poistaaksesi kaikki asunnossasi leijailevat hometoksiini.

Homeen poistamisen jälkeen löydät varmasti näille pusseille vielä satoja muitakin käyttötarkoituksia, Sillä niillä saat poistettua kaiken pöystä bakteereihin ja ikäviin hajuihin. Voin todella suositella BambuRaikas™-pusseja, ja olen erittäin tyytyväinen että löysin ne.

40 % alennus saatavilla

Sain juuri selville, että BambuRaikas™-pusseja valmistava yritys tarjoaa niille 40 % alennusta. Tilasin siis uuden setin itselleni, sillä näitä ei oikeasti voi koskaan olla liikaa. En tiedä kuinka pitkään alennus tulee olemaan voimassa, joten suosittelenkin että tilaat omasi netistä alennusten vielä ollessa käytettävissä.